Aandachtspunten traprenovatie

trappenWanneer je binnenkort traprenovatie laat uitvoeren zal je rekening willen houden met een aantal factoren. Uiteraard is er het materiaal waar je gebruik van gaat maken evenals de constructie van de trap, maar er is meer. Verschillende belangrijke aandachtspunten worden zowel tijdens als na de traprenovatie vaak over het hoofd gezien waardoor mensen op een bepaald ogenblik tegen onverwachte problemen aan kunnen lopen. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten die gepaard gaan met het uitvoeren van traprenovatie graag voor jou op een rijtje.

Verwijderen van de oude trapbekleding

Het eerste waar je rekening mee zal willen houden is het feit dat de oude trapbekleding moet worden verwijderd. Het verwijderen van deze trapbekleding lijkt op het eerste zicht misschien niet zo moeilijk te zijn, toch moet dit op zeer correcte wijze verlopen. Wanneer je de oude trapbekleding te bruusk verwijderd kan dat er voor zorgen dat de onderliggende constructie beschadigd raakt. Het laten herstellen van deze constructie kost doorgaans bijzonder veel geld waardoor voorkomen altijd beter is dan genezen. Bij twijfel over hoe de bestaande trapbekleding het best te verwijderen is het dan ook altijd belangrijk om een beroep te doen op een ervaren vakman.

Het onderhoud van het materiaal

Ben je er nog niet helemaal uit van welk materiaal je gebruik wenst te maken voor je gerenoveerde trap? In dat geval maken we het nog even iets moeilijker voor jou. Veel mensen houden bij het uitkiezen van het nieuwe materiaal voor hun trap namelijk enkel en alleen rekening met de uitstraling. Uiteraard is deze bijzonder belangrijk, maar het is minstens even belangrijk om na te gaan op welke wijze de trap na de renovatie moet onderhouden worden. Verschillende materialen vergen een slechts zeer beperkt onderhoud terwijl anderen dan weer juist frequent schoongemaakt moeten worden. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat de wijze en de intensiteit waarop een trap moet worden onderhouden eveneens van zeer groot belang is bij het maken van je uiteindelijke keuze.

Veiligheid van de trap

Het uitvoeren van een traprenovatie is het ideale ogenblik om de veiligheid van je trap te verbeteren. Hoe? Zeer eenvoudig. Veel mensen houden er geen rekening mee, maar verschillende materialen zijn standaard vrij glad om toe te passen op een trap. Hoe mooi deze materialen ook mogen zijn, de veiligheid zou ten allen tijde moeten primeren. Omwille van deze reden kan het dan ook interessant zijn om een antislip te voorzien. Dit is niet zo duur, maar het zorgt er wel voor dat uitschuiven nagenoeg volledig kan worden voorkomen. Wil je geen gebruikmaken van antislip? Kies dan bij voorkeur voor materialen die standaard reeds over een dergelijke werking beschikken zoals kurk of beton.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

De prijzen van een traprenovatie kunnen aanzienlijk verschillen per trapspecialist. Je doet er daarom verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken van diverse specialisten. Vul hieronder je postcode in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox en bespaar ook tot 30%.