Traprenovatie laminaat kosten

Eén van de voordeligste materialen om je trap mee te renoveren is ongetwijfeld laminaat. Dit is ongetwijfeld één van de belangrijkste redenen waarom het gebruik van laminaat bij traprenovatie de laatste jaren zo populair is geworden. Laminaat is bovendien niet alleen een vrij voordelig materiaal, daarnaast ziet ze er ook nog eens fantastisch uit en valt ze bovendien ook nog eens relatief eenvoudig te onderhouden. Denk jij er ook aan om gebruik te maken van laminaat bij de realisatie van je traprenovatie, maar wil je eerst te weten komen welke kosten deze kosten met zich mee zal brengen? In dat geval is het beslist de moeite waard om even de onderstaande informatie te raadplegen.

Hoeveel kost traprenovatie laminaat?

Kiezen voor laminaat bij je traprenovatie betekent dat je trap uiteindelijk over een mooie houten uitstraling beschikt, maar dan wel zonder de hoge kosten en het niet onaanzienlijke onderhoud waar je rekening mee dient te houden. Hoeveel je exact moet betalen voor het renoveren van je trap met laminaat is sterk afhankelijk van de situatie in kwestie. Denk hierbij niet uitsluitend aan het aantal treden waaruit de trap in kwestie bestaat, maar ook aan de constructie van de trap. Hoe dan ook, de gemiddelde kostprijs waar je voor traprenovatie laminaat rekening mee dient te houden wordt meteen duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

 

Type laminaat traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Bij open trap Vanaf gemiddeld 1.425 euro
Bij gesloten trap Vanaf gemiddeld 2.250 euro

 

De in de hierboven vermelde prijstabel aangegeven kosten zijn voor een volledige, rechte trap inclusief de plaatsing. De precieze kosten worden uiteraard beïnvloed door het aantal traptreden, het type trap evenals de afwerking die moet worden gerealiseerd.

De prijsopbouw van een traprenovatie laminaat

Het laten uitvoeren van een traprenovatie laminaat zorgt er voor dat je in het bijzonder rekening dient te houden met niet onaanzienlijke arbeidskosten. De kostprijs voor het aanschaffen van de laminaat ligt sowieso vrij laag omdat het nu eenmaal een voordelig materiaal betreft. De onderlinge prijsverhouding tussen de materiaal- en arbeidskosten zal dan ook veel mensen enigszins verbazen. De arbeidskosten bij traprenovatie laminaat zijn gelegen rond de 60 procent terwijl de overgebleven 40 procent is voorbehouden voor de materialen die dienen te worden aangekocht. Eventueel kan je bij het uitbesteden van je traprenovatie laminaat ook nog rekening houden met een bepaald aandeel aan voorrijkosten. Deze kan je evenwel voorkomen of in ieder geval stevig beperken door een vakman uit jouw buurt onder de arm te nemen.

Keuzes die de kostprijs van traprenovatie laminaat kunnen beïnvloeden

Op het ogenblik dat je er voor kiest om traprenovatie laminaat uit te (laten) voeren zijn er verschillende keuzes waar je bij stil zal willen blijven staan. Wij hebben deze keuzes opgelijst waardoor het ook meteen duidelijk wordt welke impact ze hebben op de uiteindelijke kostprijs welke er voor traprenovatie laminaat dient te worden betaald.

Keuze 1: De vorm van trap die moet worden gerenoveerd

Op het ogenblik dat je er voor kiest om je traprenovatie laminaat uit te besteden aan een professionele partij is het altijd van belang om de nodige gegevens te overhandigen aan het bedrijf in kwestie. Alleen door rekening te houden met de onderstaande keuzes is het namelijk mogelijk om een offerte op te maken die op vlak van kostprijs niet of nauwelijks zal verschillen ten opzichte van de schatting die is gemaakt. Wil je traprenovatie laminaat uitbesteden? Zorg er dan op z’n minst voor dat de onderstaande gegevens worden overgemaakt:

 

  • De vorm van de trap (recht, recht met één kwart of recht met twee kwarten)
  • Of het gaat om een open of een gesloten trap
  • Of er sprake is van trapwangen of niet
  • Het aantal treden waaruit de trap bestaat
  • Het aantal trappen

Keuze 2: Het type traprenovatie

Ondanks het feit dat het op deze pagina uiteraard in het bijzonder gaat om traprenovatie met laminaat neemt dit niet weg dat er ook nog heel wat andere materialen bestaan waar je gebruik van kan maken. Van de verschillende materialen die tot de mogelijkheden behoren is laminaat op financieel vlak doorgaans wel het interessantst. Wil je toch graag de vergelijking kunnen maken op vlak van kostprijs tussen de diverse opties waarover je beschikt? Dat kan door rekening te houden met de inhoud van de onderstaande prijstabel.

 

Materiaal voor traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Laminaat Gemiddeld 34 euro per overzettrede
Tapijt Gemiddeld 44 euro per overzettrede
Vinyl Gemiddeld 49 euro per overzettrede
Eik Gemiddeld 64 euro per overzettrede

Interessante bespaartips

Ondanks het feit dat het kostenplaatje van laminaat in vergelijking met andere alternatieven nog vrij beperkt kan worden gehouden moet het gezegd dat een traprenovatie altijd een behoorlijke kostprijs met zich mee kan brengen. Door stil te blijven staan bij de onderstaande bespaartips kunnen de kosten gelukkig wel enigszins worden ingeperkt.

 

  • Doe zelf de voorbereidende werken

Wanneer een bestaande trap wordt gerenoveerd is de kans groot dat de bestaande bekleding dient te worden verwijderd en bijvoorbeeld de traptreden moeten worden afgeschuurd. Dit zijn misschien niet de leukste werkjes, maar ze kunnen wel perfect door jezelf worden uitgevoerd. Hierdoor kan je alvast een niet onaanzienlijk deel van de arbeidskosten uitsparen.

 

  • Combineer meerdere werkzaamheden

Het levert je altijd een financieel voordeel op wanneer je meerdere werkzaamheden in je huis in één keer kan laten uitvoeren. Moet de expert met andere woorden toch komen om je trap te renoveren, bedenk dan welke andere karweien hij ook meteen kan realiseren. Hierdoor zal je merken dat de totale kostprijs in verhouding een behoorlijk stuk voordeliger kan uitvallen.

Bespaar tot wel 30% op de kosten van jouw traprenovatie laminaat

Bovenstaande bespaartips maken het mogelijk om je traprenovatie laminaat tegen een financieel veel interessantere prijs te laten uitvoeren. Er is bovendien nog een laatste belangrijke tip die we je niet willen onthouden. Wist je bijvoorbeeld dat er nog een extra mogelijkheid bestaat om te besparen op de prijs van traprenovatie laminaat? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door er voor te kiezen om niet één, maar wel verschillende offertes bij meerdere partijen op te vragen. Door deze offertes vervolgens met elkaar te vergelijken zal je kunnen vaststellen dat er een besparing tot wel 30 procent kan worden gerealiseerd.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

De prijzen van een traprenovatie kunnen aanzienlijk verschillen per trapspecialist. Je doet er daarom verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken van diverse specialisten. Vul hieronder je postcode in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox en bespaar ook tot 30%.