Materialen traprenovatie

trapBij het uitvoeren van traprenovatie kan je een keuze maken uit verschillende soorten materialen. De keuze van het materiaal is uiteraard bijzonder belangrijk. In eerste instantie is het materiaal bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de uitstraling waar je trap over zal beschikken. Dat is evenwel niet alles. De duurzaamheid van het materiaal is namelijk eveneens bepalend voor de periode waarin je mogelijks opnieuw kosten zult moeten maken voor het opfrissen van je trap. Het is immers algemeen bekend dat het ene materiaal aanzienlijk duurzamer is dan het andere. Wil je graag je trap renoveren, maar heb je er nog geen idee van, van welke materialen je daarvoor precies gebruik kan maken? Wij zetten ze graag allemaal even voor jou op een rijtje!

HPL / CPL-laminaat

Het merendeel van de mensen die er voor kiest om traprenovatie uit te voeren kiest voor HPL / CPL laminaat. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat dit materiaal uitstekend bestand is tegen beschadigingen. De prima kwaliteit zorgt tevens voor een uitstekende duurzaamheid waardoor je niet snel terug zal moeten investeren in nieuwe traprenovatie. Bovendien is gebruikmaken van HPL / CPL laminaat eveneens bijzonder geschikt voor mensen die niet veel tijd hebben om te poetsen. Het heeft namelijk weinig tot geen onderhoud nodig.

Eik

Door de jaren heen is het gebruik van eik voor traprenovatie een stuk minder populair geworden. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de wat klassiekere uitstraling van deze houtsoort, maar ook het prijskaartje zit er ongetwijfeld voor iets tussen. Van eik weten we wel dat het een sterke houtsoort is die niet zomaar zal verrotten en sporen van slijtage zal vertonen. Daarnaast is eikenhout verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor de stijl van je trap enigszins kan worden afgestemd op je persoonlijke wensen.

PVC

Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor gekozen om bij het uitvoeren van traprenovatie gebruik te maken van PVC. Dit heeft alles te maken met het feit dat PVC een zeer duurzaam materiaal is waardoor het niet snel sporen van slijtage zal vertonen. Bovendien beschikt PVC over een geluiddempende werking en is het zeer eenvoudig te onderhouden. Bovendien is PVC verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren waardoor ze moeiteloos kan worden afgestemd op het interieur van je woning.

Verschillende andere materialen

Naast bovenstaande kunnen uiteraard nog tal van andere materialen gebruikt worden bij het toepassen van traprenovatie. Wat bijvoorbeeld te denken van kurk? Dit natuurlijke materiaal ziet er niet alleen fantastisch uit, daarnaast houdt het ook nog eens uitstekend de warmte vast en is het eenvoudig te onderhouden. Andere mogelijkheden zijn linoleum (tegenwoordig steeds minder vaak toegepast), kunststof en tapijt. In een zeer modern en strak interieur wordt er tot slot ook wel eens geopteerd voor een trap uit beton.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

De prijzen van een traprenovatie kunnen aanzienlijk verschillen per trapspecialist. Je doet er daarom verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken van diverse specialisten. Vul hieronder je postcode in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox en bespaar ook tot 30%.