Soorten trappen

traprenovatieWanneer je van plan bent om een nieuwe trap te plaatsen in je huis of wanneer je traprenovatie wenst uit te laten voeren dien je er rekening mee te houden dat er tegenwoordig op de markt verschillende soorten trappen zijn terug te vinden. Zo onderscheiden we de klassieke, steektrap van de veelzijdige wentel- en draaitrap en wordt er voor een eigentijds interieur steeds vaker geopteerd voor een zwevende trap. Wij zetten de verschillende trappen alvast graag even voor jou op een rijtje.

Zwevende trap

Wanneer je over een modern interieur beschikt bestaat de kans dat je de voorkeur zal geven aan een zwevende trap. Een zwevende trap is een trap die over geen specifieke onder constructie beschikt. Hierdoor lijkt het alsof de treden vanuit het niets uit de muur komen. De treden van een zwevende trap worden verankerd met behulp van onzichtbare, metalen beugels. Deze kunnen zowel aan als in de muur bevestigd worden. Typerend voor de zwevende trap is dat er (in tegenstelling tot wat veel mensen denken) met tal van verschillende materialen kan worden gewerkt. Denk hierbij niet alleen aan hout of beton, maar ook aan composiet, natuursteen, het lichtere inox en diverse andere metaalsoorten.

Steektrap

Een steektrap is een zeer eenvoudige trap die als functie heeft om twee verdiepingen met elkaar te verbinden. Naar deze trap wordt ook wel eens verwezen als een molenaarstrap. In principe is dit de meest standaard trap die in een huis kan worden geplaatst. Dit zorgt er voor dat er verschillende interessante voordelen aan verbonden zijn. Een steektrap is namelijk niet alleen zeer eenvoudig te realiseren, bovendien is ze ook behoorlijk voordelig waardoor ze voor ieders budget tot de mogelijkheden behoort. Een steektrap is hoe dan ook altijd een rechte trap. Er kan dus geen draaiing in worden voorzien.

Wenteltrap

Een derde soort trap is de wenteltrap. Deze trap loopt in een grote spiraal omhoog. In principe is de wenteltrap een soort van draaitrap, maar dan wel één die niet rond een centrale as draait. De exacte vorm van een wenteltrap is sterk afhankelijk van de ruimte die voor handen is. Vaak wordt er gezegd dat een wenteltrap een vrij klassiek type trap is. Hoewel dat standaard misschien wel het geval kan zijn is ze tegenwoordig verkrijgbaar in zoveel verschillende vormen, formaten en materialen dat ze eigenlijk zonder enig probleem in ieders woning kan worden geïntegreerd.

Draaitrap

Tot slot is er natuurlijk ook nog de echte draaitrap. Wanneer je er voor wenst te kiezen om traprenovatie uit te laten voeren bij een bestaande draaitrap dien je er rekening mee te houden dat hier altijd een bepaalde meerprijs aan verbonden zal zijn. Een draaitrap renoveren vergt immers heel wat meer tijd, in het bijzonder omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een rechte structuur. De belangrijkste reden waarom veel mensen kiezen voor een draaitrap gaat dan ook niet schuil in het financiële aspect, maar wel in het feit dat er aanzienlijk veel ruimte kan worden bespaard en er een extra gevoel van veiligheid wordt gecreëerd.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

De prijzen van een traprenovatie kunnen aanzienlijk verschillen per trapspecialist. Je doet er daarom verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken van diverse specialisten. Vul hieronder je postcode in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox en bespaar ook tot 30%.