Traprenovatie HPL CPL kosten

Op het ogenblik dat je besluit dat de trap in je huis wel een renovatie kan gebruiken is de eerste vraag die je, je zal stellen van welk materiaal je gebruik zal maken. Tegenwoordig bestaan er op dit vlak uiteraard heel veel verschillende mogelijkheden. Eén van de populairste materialen waar tegenwoordig gebruik van wordt gemaakt bij traprenovatie is laminaat. Wist je echter dat er op vlak van laminaat verschillende uitvoeringen bestaan? Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om gewoon laminaat te gaan gebruiken, maar het is eveneens mogelijk om gebruik te maken van HPL CPL. Dit bijzonder duurzame materiaal is slijtvast en beschikt toch over een zeer toegankelijk prijskaartje. Wil jij ook graag gebruikmaken van het materiaal HPL CPL bij jouw traprenovatie? Ben je echter benieuwd welke kosten hieraan verbonden zijn? Lees dan snel verder en ontdek er alles over op deze pagina!

Hoeveel kost traprenovatie HPL CPL?

Dat HPL/CPL tegenwoordig als materiaal voor trapbekleding bijzonder populair is hoeft eigenlijk niet te verbazen. Er zijn dan ook een aantal niet te onderschatten voordelen aan verbonden. Door te kiezen voor een HPL / CPL traprenovatie ben je verzekerd van deze voordelen:

 

  • Een uitstekende duurzaamheid die nog beter is dan gewone laminaat
  • Een bijzondere slijtvastheid
  • Voorzien van een aluminiumlegering
  • Een natuurlijke antislip werking zonder de realisatie van bijzondere opties
  • Verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren
  • Ook meerdere houtpatronen behoren tot de mogelijkheden

 

Bovenstaande voordelen wijzen meteen uit dat kiezen voor HPL / CPL bijzonder interessant kan zijn. Wil je nu graag een concreet beeld hebben van de kostprijs die je voor dit materiaal dient te betalen? Dat wordt mogelijk gemaakt door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Type traprenovatie HPL / CPL Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie HPL / CPL bij een open trap Vanaf gemiddeld 1.750 euro
Traprenovatie HPL / CPL bij een gesloten trap Vanaf gemiddeld 2.500 euro

Prijsopbouw van HPL / CPL traprenovatie

De bovenstaande prijzen geven je dan wel een concreet beeld van waar je op financieel vlak rekening mee dient te houden met betrekking tot HPL / CPL traprenovatie, maar hoe staat het nu precies met de prijsopbouw? Op dit vlak zijn er twee verschillende kosten waar je rekening mee zal moeten houden. We onderscheiden op dit vlak de arbeidskosten van de materiaalkosten. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, deze laatste zijn veruit het meest aanzienlijk. Deze kosten nemen immers zo’n slordige 90 procent van de totale facturatieprijs in beslag. De resterende 10 procent is dan voorbehouden voor de arbeidskosten, al zijn ook de zogenaamde voorrijkosten hierbij inbegrepen.

Keuzes die de kostprijs van traprenovatie HPL / CPL beïnvloeden

Er zijn verschillende keuzes die je dient te maken met betrekking tot het laten uitvoeren van een traprenovatie HPL / CPL. Elke onderstaande keuze is belangrijk om rekening mee te houden, niet in het minst omdat ze de uiteindelijke kostprijs van je traprenovatie HPL / CPL zal beïnvloeden.

Keuze 1: De omvang en indeling van de trap

Naarmate de trap groter wordt zal er uiteraard ook gebruik moeten worden gemaakt van meer materiaal. Concreet betekent dit dat het finale kostenplaatje van je traprenovatie HPL / CPL aanzienlijk de hoogte in kan worden gestuwd. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar je dient je hier bij voorkeur wel op voor te bereiden. Wil je de exacte kosten kunnen inschatten van je traprenovatie HPL / CPL? In dat geval dien je altijd rekening te houden met de onderstaande factoren:

 

  • De vorm van de trap. Is ze bijvoorbeeld recht of voorzien van één of twee draaien?
  • Of het gaat om een gesloten of een open trap
  • Of er trapwangen aanwezig zijn of niet
  • Het aantal treden waar de trap uit bestaat
  • Het aantal trappen waarvan sprake is

Keuze 2: De uitvoering van de traprenovatie

Omdat je er uiteraard absoluut zeker van wil zijn dat de traprenovatie HPL / CPL op correcte wijze wordt uitgevoerd wordt er in het merendeel van de gevallen voor gekozen om dit karwei uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Indien jij dit ook doet moet je er rekening mee houden dat er voor een standaard traprenovatie HPL / CPL gemiddeld zo’n 125 à 150 euro aan arbeidskosten dienen te worden betaald. Doe je de renovatie zelf? Dan komt dit toch neer op een zeer mooie besparing.

Interessante bespaartips

Voor veel mensen is het laten uitvoeren van een traprenovatie een verplicht gegeven. Ze doen het met andere woorden niet omdat ze de uitstraling van hun trap willen verbeteren, maar wel omdat het een vereiste is voor de veiligheid van de woning. Indien dit eveneens geldt voor jou zal je ongetwijfeld graag een bepaalde besparing willen kunnen realiseren op de volledige kostprijs. Wij hebben om dit te realiseren reeds enkele interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

 

  • Kies voor gewoon laminaat

Ondanks het feit dat HPL / CPL bijzonder interessante en zeer duurzame materialen zijn, zijn ze in vergelijking met gewone laminaat een stukje duurder. Indien deze materialen daarom voor jou niet tot de mogelijkheden behoren kan je er altijd voor kiezen om te kiezen voor de plaatsing van gewoon laminaat. Hierdoor kan je uiteindelijk zomaar een paar honderd euro besparen op de finale kostprijs van je traprenovatie. Uiteraard boet je dan wel enigszins in op vlak van kwaliteit.

 

  • Steek ook zelf je handen uit de mouwen

Wellicht verwacht er niemand van jou dat je zomaar de volledige traprenovatie HPL / CPL voor jou rekening neemt. Dit neemt echter niet weg dat er een zeer aantrekkelijke besparing kan worden gerealiseerd door toch enkele taken zelf te doen. Wat bijvoorbeeld te denken van het verwijderen van de oude trapbekleding en het eventueel afschuren van de treden? Hier kan de vakman heel wat tijd mee besparen en dat levert jou weer een interessant, financieel voordeel op.

Tot 30% besparen op de kosten van HPL / CPL traprenovatie

Dat een traprenovatie uitvoeren met HPL / CPL een absolute aanrader is mag ondertussen wel duidelijk zijn. Het moet evenwel gezegd dat het gemiddelde prijskaartje voor dit materiaal in vergelijking met gewone laminaat een behoorlijk stuk hoger is gelegen. Dit kan er voor zorgen dat er gebruik van maken voor bepaalde mensen op financieel vlak helemaal niet tot de mogelijkheden behoort, zelfs niet met bovenstaande bespaartips. Dit hoeft echter geen probleem te zijn. Door het opvragen van offertes bij meerdere bedrijven en ze vervolgens te vergelijken zal je immers kunnen genieten van een zeer aantrekkelijke, extra korting. Met een beetje geluk loopt deze korting zomaar op tot een slordige 30 procent!

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

De prijzen van een traprenovatie kunnen aanzienlijk verschillen per trapspecialist. Je doet er daarom verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken van diverse specialisten. Vul hieronder je postcode in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox en bespaar ook tot 30%.