Traprenovatie tapijt kosten

In het geval van een traprenovatie wordt er vandaag de dag met de nodige regelmaat voor gekozen om gebruik te maken van tapijt. Tapijt gebruiken als trapbekleding is omwille van meerdere redenen interessant te noemen. Niet alleen betreft het namelijk een voordelig bekledingsmateriaal, daarnaast zal je eveneens kunnen vaststellen dat ze zorgt voor een prima isolerende werking. Tel daar ook nog eens bij op dat er meer grip op de trap wordt gecreëerd en het mag duidelijk zijn dat het uitvoeren van traprenovatie met tapijt een echte aanrader is. Ben jij dit ook van plan, maar zou je graag eerst willen weten wat dit je gaat kosten? Dat is precies wat je kan achterhalen op deze pagina!

Hoeveel kost een traprenovatie tapijt?

We kunnen je uiteraard geen honderd procent sluitend beeld geven van de kosten die voor een traprenovatie tapijt in rekening worden gebracht. Dit komt omdat deze prijs onderhevig is aan een niet onbehoorlijk aantal factoren. Denk hierbij niet alleen aan de omvang van de trap, maar ook aan de hoeveelheid treden evenals het soort tapijt waarvoor je kiest. Dit neemt niet weg dat er uiteraard wel bepaalde, gemiddelde kosten bestaan. Deze hebben we even voor jou op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Soort traprenovatie tapijt Gemiddelde kostprijs
Tapijt bij een open trap Gemiddeld zo’n 900 à 950 euro
Tapijt bij een gesloten trap Gemiddeld zo’n 1.400 à 1.450 euro

 

De aangegeven kosten in de bovenstaande prijstabel zijn inclusief de plaatsing. Je dient er wel rekening mee te houden dat dit slechts ‘vanaf kosten’ zijn. Dit betekent dat ze hoger kunnen uitvallen naargelang de afmetingen van de trap eveneens toenemen.

De prijsopbouw van een traprenovatie tapijt

De bovenstaande kosten spreken uiteindelijk wel voor zich, maar hoe zit het nu precies met de prijsopbouw van een traprenovatie tapijt? Op dit vlak dien je er rekening mee te houden dat er sprake is van twee verschillende kosten. De totale kostprijs van het materiaal kan zeer eenvoudig tot wel 90 procent van de kosten in beslag nemen. 8 procent van de kosten blijven dan voorbehouden voor de arbeid die moet worden gerealiseerd en de resterende 2 procent is eventueel nog nodig om de voorrijkosten in te dekken.

Keuzes die de kostprijs van traprenovatie tapijt kunnen beïnvloeden

Wat traprenovatie tapijt betreft is het belangrijk om er rekening mee te houden dat meerdere keuzes een niet onbelangrijke impact kunnen hebben op de uiteindelijke totaalprijs die wordt aangerekend. Wij hebben deze keuzes speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De vorm waar de trap over beschikt

Bij eender welke vorm van traprenovatie dient er rekening mee te worden gehouden dat de vorm van de trap een niet onaanzienlijke invloed kan hebben op de uiteindelijke kostprijs die wordt aangerekend. Wat de vorm van de trap beschikt dient er rekening te worden gehouden met de onderstaande mogelijkheden:

 

  • Een rechte trap voorzien van één of twee draaien
  • Een open of een gesloten trap
  • Trapwangen aanwezig of niet?
  • Het aantal treden
  • Het aantal trappen

Keuze 2: Het soort tapijt waarvoor je kiest

Op vlak van tapijt kan er een keuze worden gemaakt uit tal van verschillende soorten. Tapijt is dan ook niet uitsluitend verkrijgbaar in meerdere motieven, wat bovendien ook te denken van de kwaliteit waarover ze beschikt? Je dient er rekening mee te houden dat er op dit vlak sprake kan zijn van een niet onaanzienlijk verschil. Gemiddeld kan je er echter rekening mee houden dat er voor traprenovatie tapijt een prijskaartje wordt aangerekend van zo’n 45 à 50 euro per zogenaamde overzettrede. Deze prijs is inclusief BTW.

Keuze 3: De eventuele opties waar rekening mee moet worden gehouden

Bij een traprenovatie hoef je er uiteraard absoluut niet uitsluitend voor te kiezen om enkel en alleen de trapbekleding te vervangen, in tegendeel. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de verschillende opties die je kan toepassen? Ook op dit vlak hebben we even een aantal mogelijkheden en bijbehorende kosten voor jou op een rijtje gezet.

 

Soort optie Gemiddelde kostprijs
Antislip strips (niet altijd vereist bij tapijt) Tussen 4 & 14 euro per meter
Verlichting Tussen 11 & 39 euro per spot of LED strip
Trapleuning Tussen 50 & 99 euro per trap

Interessante bespaartips

Wil je een traprenovatie tapijt laten uitvoeren, maar ben je nog op zoek naar mogelijkheden om te besparen op het prijskaartje dat hiermee gepaard gaat? Wij hebben een aantal zeer interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

 

  • Doe zelf de voorbereidende werken

Bij traprenovatie tapijt is de kans bijzonder groot dat de bestaande trapbekleding dient te worden verwijderd. Dit kan zorgen voor extra arbeidskosten, maar niet wanneer je er voor kiest om dit zelf voor eigen rekening te nemen. Je moet er dan wel een beetje tijd in stoppen, maar dit karwei is vrij eenvoudig uit te voeren terwijl het je ook nog eens een niet onaantrekkelijke besparing kan opleveren.

 

  • Ga zelf het tapijt afhalen

Kies je er voor om je traprenovatie zelf te doen? Laat het tapijt dan ook niet leveren, maar ga ze zelf ophalen. Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat er altijd kan worden bespaard op de voorrij- of leveringskosten die in rekening worden gebracht.

 

  • Recht op kwantumkorting?

Ben je niet de enige persoon in de buurt die er aan denkt om een traprenovatie tapijt uit te laten voeren? In dat geval is het wellicht de moeite waard om de handen in elkaar te slaan en samen de opdracht aan dezelfde partij uit te besteden. Door deze manier van werken zal je kunnen vaststellen dat beide partijen kunnen genieten van een zogenaamde kwantumkorting. Deze korting zou in de praktijk zomaar kunnen oplopen tot een fijne 10 procent.

Ook tot 30% besparen op de kostprijs van je traprenovatie tapijt?

Wist je dat er naast bovenstaande nog een extra mogelijkheid bestaat om te besparen op het uitvoeren van een traprenovatie tapijt? Hoe? Zeer eenvoudig. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het eigenlijk nooit een goed idee om zomaar de raad te volgen van iemand die ervaring heeft met een bepaald bedrijf op vlak van traprenovatie tapijt. Uiteraard kan de dienstverlening prima zijn, maar wie garandeert je een goede prijs? Door het opvragen van offertes bij verschillende bedrijven en ze daarna aan een vergelijking te onderwerpen zal je kunnen vaststellen dat er zomaar tot wel 30 procent kan worden uitgespaard op de kostprijs van jouw traprenovatie tapijt.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

De prijzen van een traprenovatie kunnen aanzienlijk verschillen per trapspecialist. Je doet er daarom verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken van diverse specialisten. Vul hieronder je postcode in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox en bespaar ook tot 30%.