Kosten traprenovatie

De prijzen de kosten van een traprenovatie op een rij

kosten traprenovatieWanneer je van plan bent om traprenovatie uit te laten voeren zal je rekening willen houden met de verschillende kosten die een dergelijk renovatieproject met zich meebrengt. Veel mensen kiezen namelijk net voor traprenovatie omdat het op financieel vlak doorgaans interessanter is dan het realiseren van een compleet nieuwe trap. Toch kan er ook voor traprenovatie een behoorlijk prijskaartje in rekening worden gebracht. We zetten de gemiddelde kosten die verbonden kunnen zijn aan traprenovatie in verschillende situaties graag even voor jou op een rijtje.

Wat maakt traprenovatie financieel zo interessant?

Vooraleer we de nodige prijzen op je los laten willen we eerst even toelichten waarom zoveel mensen er tegenwoordig voor kiezen om traprenovatie uit te voeren in plaats van hun complete trap volledig te vervangen. Het belangrijkste voordeel waar je op kan rekenen op vlak van traprenovatie is financieel getint. Bij traprenovatie dien je bijvoorbeeld het plafond niet opnieuw te stuccen. Daarnaast verloopt traprenovatie een behoorlijk stuk sneller dan het realiseren van een nieuwe trap waardoor flink wat kan worden bespaard op vlak van arbeidsuren en dus ook geld. Voor het renoveren van een bestaande trap zijn daarnaast ook veel minder nieuwe materialen nodig en je kan er meteen ook voor kiezen om de bestaande verlichting te vervangen door energiezuinige varianten. Op die manier beschik je niet zomaar één keer, maar wel meerdere keren over een interessant financieel voordeel.

Prijsopbouw traprenovatie

Laten we eerst beginnen met de prijsopbouw van een traprenovatie. Waaruit bestaat deze?

prijsopbouw-traprenovatie

Traprenovatie bij verschillende trapconstructies

Het eerste element waar je rekening mee dient te houden bij het uitvoeren van traprenovatie gaat schuil in de constructie van de trap. We onderscheiden op dit vlak drie verschillende mogelijkheden. Zo kan het gaan om een rechte, open trap, een open trap met één kwart of een gesloten trap met één kwart. Beide constructies zijn ook mogelijk met twee kwarten die uiteraard zorgen voor een nog hogere kostprijs. Welke impact de constructie van een trap op het prijskaartje van traprenovatie kan hebben wordt duidelijk gemaakt aan de hand van onderstaande tabel:

Type trap Gemiddelde kostprijs
Rechte, open trap Ongeveer 575 euro
Open trap met één kwart Ongeveer 1.050 euro
Gesloten trap met één kwart Ongeveer 4.150 euro

 

Keuze van het materiaal

Hoewel de constructie van de trap de basis vormt voor de kostprijs die in rekening wordt gebracht op vlak van traprenovatie zal je ook rekening willen houden met het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Voor het uitvoeren van traprenovatie kan je namelijk gebruikmaken van verschillende materialen die stuk voor stuk over hun eigen unieke voordelen beschikken. In het merendeel van de gevallen wordt er evenwel gekozen voor vinyl of laminaat. Deze keuze is interessant omdat het een relatief voordelig materiaal betreft die bovendien toch over een aantrekkelijke duurzaamheid beschikt. We zetten de verschillende prijzen van de materialen die gebruikt kunnen worden bij traprenovatie graag even voor jou op een rijtje.

Materiaal Gemiddelde prijs per overzettrede
Laminaat Ongeveer 32,50 euro
Tapijt Ongeveer 42,50 euro
Vinyl Ongeveer 48 euro
Eiken Ongeveer 63 euro

Eventuele extra kosten bij traprenovatie

Bovenstaande informatie zorgt er voor dat je reeds over een goed beeld beschikt met betrekking tot de gemiddelde kosten die voor traprenovatie in rekening kunnen worden gebracht. Er is echter meer. In bepaalde situaties kan de eigenaar van de woning er namelijk voor kiezen om een meer doorgedreven renovatie uit te laten voeren. Dan wordt er voor gekozen om nog diverse extra’s te voorzien die uiteraard ook gepaard gaan met een bepaalde meerprijs. We hebben ook deze extra kosten verzameld en voor jou op een rijtje gezet:

Optie Gemiddelde kostprijs
Anti-slip strips Tussen 2 & 14 euro per meter
Trapmatten Tussen 22 & 63 euro per mat
Verlichting Tussen 12 & 38 euro per LED of strip
Trapleuning Tussen 50 & 90 euro per gehele trap

Bron: traprenovatie kosten.

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

De prijzen van een traprenovatie kunnen aanzienlijk verschillen per trapspecialist. Je doet er daarom verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken van diverse specialisten. Vul hieronder je postcode in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox en bespaar ook tot 30%.