Subsidie traprenovatie

Subsidie traprenovatieVeel mensen die er aan denken om traprenovatie toe te passen stellen zich de vraag of er vandaag de dag voor het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden al dan niet nog subsidies worden toegekend. De subsidie die gedurende enige tijd voor traprenovatie werd verstrekt had vooral betrekking op het BTW-percentage dat in rekening werd gebracht op de werkuren. Voor de aankoop van het materiaal werd er dus nooit echt een financiële compensatie voorzien. Dit heeft alles te maken met het feit dat het opfrissen van je trap niet aanzien wordt als een noodzakelijke aanpassing om de leefbaarheid van een woning te verbeteren. In de praktijk kunnen we hier uiteraard over discussiëren, maar in theorie is dat niet het geval. Bovendien spreekt het voor zich dat het moderniseren van een trap ook geen impact heeft op de energiezuinigheid van je huis waardoor er ook op dit vlak eigenlijk geen enkele aanspraak kan worden gemaakt op een mogelijke subsidie. Het laten uitvoeren van traprenovatie betekent wel een meerwaarde voor de waarde van je woning, maar ook daar gelden helaas geen subsidies voor.

Vervallen subsidie 6% BTW

Verschillende werkzaamheden die in huis werden uitgevoerd tot voor midden 2015 konden rekenen op een verlaagd BTW-tarief van 6 procent. Dit stelde mensen in staat om, bijvoorbeeld een oudere woning op te frissen tegen een aanzienlijk lagere kostprijs. Midden 2015 werd er evenwel door de Nederlandse overheid voor gekozen om deze financiële tegemoetkoming te schrappen. Het gevolg is dat nagenoeg alle werkzaamheden, waaronder ook traprenovatie terug zijn gevallen op een BTW-tarief van 21 procent. Er is op moment van schrijven geen aanwijzing dat een dergelijke regeling in de toekomst terug zal worden geïntroduceerd, maar uiteraard valt er niets uit te sluiten.

Scherpere prijzen voor traprenovatie

Het ontbreken van een subsidie voor traprenovatie vandaag de dag zorgt er voor dat de prijzen van niet alleen het gebruikte materiaal, maar ook het uurloon van de vakmannen onder druk is komen te staan. Dit zorgt voor de consument voor een interessant commercieel voordeel. Daar waar vroeger het gebruik van subsidies eigenlijk cruciaal was voor het al dan niet betaalbaar kunnen houden van traprenovatie is dat vandaag de dag niet langer het geval. Bovendien beschikt de consument door de komst van het internet steevast over de mogelijkheid om een objectieve vergelijking uit te voeren waardoor de scherpst mogelijke prijs achterhalen nog nooit zo eenvoudig was. Het mag dan ook duidelijk zijn, ben je op zoek naar een interessante prijs voor jouw traprenovatie en vrees je dat, dat zonder subsidies niet mogelijk is? Die vrees is absoluut nergens voor nodig!

Gratis tot 6 offertes in je mailbox?

De prijzen van een traprenovatie kunnen aanzienlijk verschillen per trapspecialist. Je doet er daarom verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken van diverse specialisten. Vul hieronder je postcode in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox en bespaar ook tot 30%.